torstai 14. joulukuuta 2017






























pentusuunnittelua ja synnytys

Toisen pentueen suunnittelu sai vauhtia, kun menetimme Pilken.
Otin taas yhteyttä Perlan kasvattajaan Sari Kariluotoon uroksen valintaan. Hän oli jo aikaisemmin miettinyt Terhi Ullakonojan Areksen, Highbuzz`s Artaxerxesen, toisen omistajan kanssa mistä sille saataisiin sille sopiva narttu. 
 Kävimme tapaamassa Aresta ja hänen toista omistajaansa Paula Leinoa  Turussa, ja se oli luonnossa yhtä mukava koira kuin olimme viestittelyissä olettaneetkin. 
Perlan juoksu alkoi melko huomaamattomasti ja pikkuhiljaa. Kävimme progesteroonimittauksassa 13.10, ja seuraavana päiväna kun tulos tuli, se oli jo 14,2. Otin Paulaan yhteyttä että nyt tultaisiin heti. 
 Alkuleikkien jälkeen Ares astui Perlan kerran, nalkissa ne olivat n. 6 min. Seuraavana päivänä ei enää lähdetty uusinta-astutukseen kun Perla ei enää tarjonnut itseään testailtuani sitä parilla eri koiralla. 
 Sitten jännitettiin oliko astutus onnistunut, toiveita oli kun tällä kertaa Perlalla oli selvempiä oireita pahoinvointia ripulia ja syömättömyyttä. 
 Raskaus varmistui 15.11 kun eläinlääkäri Lea Jaakkola ultrasi ainakin seitsemän pentua ja pari lisääkin.
Raskaus jatkui ja Perlan vatsa putosi alas ja kasvoi reilusti. Viimeisellä viikolla sillä oli jo melkoisen tukala olo se läähätti, oli levoton hakeutui kainaloon, ruokakaan ei maistunut ja liikunta jäi pikkulenkkeihin muuten se kyllä voi hyvin. 
 Lämpöjä aloin tälläkertaa mittailla 52.s päivä ja 57.s päivä se laski 37.8:sta 37.2:een. seuraavana päivänä mittailin sitä useaan kertaan ja alemillaan 37 se oli kun käytin Perlan kokeneen kasvattajan Arja Mahlamäen luona, joka sanoi että pian tapahtuu. Ilta huilailtiin ja testailtiin taas pentulaatikkoa.  Puoli yhden aikoihin yöllä näkyi selvempiä muutoksia lähestyvästä ja sitten alkoi tapahtua.

klo
12.55 blue merle töpö narttu
1.25 blue merle pitkähäntäinen narttu
1.58 blue merle pitkähäntäinen narttu
2.23 blue merle pitkähäntäinen uros
3.23 blue merle töpö narttu
4.18 blue merle puolipitkähäntäinen  narttu
4.30  musta pitkähäntäinen uros
5.30 musta pitkähäntäinen narttu
5.40 blue merle puolipitkähäntäinen uros
6.50 musta puolipitkähäntäinen narttu
8.00 blue merle pikähäntäinen narttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti